Chrupiące warzywne chipsy to przekąska doskonała. Są zdrową alternatywą dla słonych paluszków i chrupek, świetnie smakują, a ich przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż kilkanaście minut. Bez problemu przygotujesz je ze składników, które zazwyczaj masz pod ręką. Do zrobienia czipsów idealnie nadają się warzywa korzeniowe, takie jak marchew, seler, czy buraki - a także coraz bardziej popularny na naszym stole jarmuż. Do tego wystarczy odrobina oliwy, czosnek i przyprawy do smaku. Oto 6 przepisów na chrupiące warzywne przekąski!

 

1. Czipsy z buraków

 

2. Warzywne chipsy z marchwi, selera i pietruszki

 

3. Czipsy z jarmużu

 

4. Frytki z selera

 

4. Czipsy z jarmużu

 

5. Czipsy z buraka z dipem jogurtowym

 

6. Frytki z batatów