Batoniki z kaszy jaglanej – przepis
Składniki
- 50 g masła
- 4 łyżek miodu
- 200 g masła orzechowego (najlepiej gładkie)
- 100 g ekspandowanej kaszy jaglanej
- 100 g czekolady deserowej
- do masy, według własnych upodobań, możesz dodać na przykład suszone owoce lub orzechy
Sposób przygotowania
- Przygotuj formę o wyższym boku (my użyłyśmy 23 x 35) i wyłóż ją papierem do pieczenia.
- Do garnka włóż masło i miód, podgrzewaj na małym ogniu do rozpuszczenia masła.
- Dodaj masło orzechowe i dalej podgrzewaj.
- Pokrojoną czekoladę dodaj do garnka. Poczekaj aż się roztopi i wymieszaj masę.
- Wsyp ekspandowaną kaszę jaglaną i dokładnie wymieszaj.
- Przełóż powstałą masę na formę, wyrównaj ją i wklep, aby wyrównać wierzch.
- Włóż do lodówki, aby masa mogła zastygnąć.
- Po kilku godzinach masę możesz pokroić na batoniki.
Smacznego!
Komentarze