Brownie to ciasto, które uwielbiamy. Soczyste, gliniaste i mega czekoladowe jest pyszne, ale też kaloryczne. Dlatego warto wypróbować przepis na brownie z fasoli. Smakuje równie dobrze, a kalorii dużo mniej:)

Brownie z fasoli - przepis

Składniki:

  • Puszka czerwonej fasoli
  • Dojrzały banan
  • Jajko
  • Łyżka masła orzechowego
  • Łyżka niesłodzonego kakao
  • Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Fasolę odcedzamy i dokładnie płuczemy. Wycieramy ręcznikiem papierowym i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy banana, jajko, masło orzechowe, kakao, proszek do pieczenia i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Wszystkie składniki łączymy i przelewamy do foremki. Pieczemy przez ok. 40 minut.

Zobacz też:

Brownie z zieloną herbatą matcha - zaskoczy Cię ten smak! ->
Szybkie brownie - przepis ->