MATERIAŁ PARTNERA

Spróbuj naszych sprawdzonych przepisów!

Pierś kaczki w pomarańczach z batatami

Składniki:

2 piersi z kaczki

Vegeta do mięs

2 jabłka

Łyżka masła

1 pomarańcza

garść rodzynek

miód Podravka

2 bataty

Vegeta Nature

Piersi z kaczki należy naciąć od strony skóry w kratkę do głębokości mięsa. Doprawiamy Vegetą do mięsa (od strony mięsa) Tak przygotowaną pierś kładziemy skórą do dołu na patelnię i smażymy pozwalając na wytopienie się tłuszczu.Mięso odwracamy na drugą stronę i chwilę podsmażamy. Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do  powstałego z wytopienia kaczej skóry tłuszczu dodajemy pokrojone w ósemki jabłka (usuwamy gniazda nasienne ale zostawiamy skórę), pokrojoną w kostkę pomarańczę i chwilę smażymy. Następnie dodajemy  rodzynki  i miód, dokładamy kawałki masła i delikatnie podgrzewamy, poruszając patelnią, przekładamy do żaroodpornego naczynia. Bataty kroimy w łódeczki, doprawiamy Vegetą Nature, delikatnie podsmażamy na tej samej patelni, przekładamy do naczynia. Wszystko wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 (stopni) na 6-8 minut.

Więcej informacji znajdziesz navegeta.pl