Ciasteczka z masłem orzechowym pochodzą ze Stanów Zjednoczonych. Teraz podbijają piekarniki oraz serca ludzi na całym świecie. Są lekko słonawe, dzięki czemu mają nieoczywisty smak i nie czujemy zasłodzenia po ich zjedzeniu. Spróbujcie koniecznie:)
Ciasteczka z masłem orzechowym – przepis
Składniki:
- 250 ml (szklanka) masła orzechowego
- 250 ml (szklanka) brązowego cukru
- 1 duże jajko
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce.
- Ciasto dzielimy na 12 części, formujemy kulki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Rozpłaszczamy je delikatnie i pieczemy przez 12 minut w 165°C.
Komentarze