Składniki:

  •     250 g czekolady gorzkiej
  •     250 g margaryny
  •     70 g mąki pszennej
  •     5 jajek
  •     165 g cukru białego kryształ

Sposób przygotowania:

  1.     Czekoladę z margaryną rozpuść na parze.
  2.     Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę
  3.     Żółtka ubij z cukrem na białą masę, wlej wystudzoną, ale płynną czekoladę (do środka masy można dodać trochę pokruszonej, gorzkiej lub mlecznej czekolady, aby uzyskać po upieczeniu efekt płynnego nadzienia).
  4.     Całość delikatnie wymieszaj, dodaj mąkę i jeszcze raz wszystko razem połącz. Na koniec dodaj ubitą pianę.
  5.     Masę przełóż do foremek i piecz w piekarniku w 190°C przez ok. 12 minut.

Smacznego!