MATERIAŁ PARTNERA

Chcesz poczuć śródziemnomorski klimat w swojej kuchni? Spróbuj naszych sprawdzonych przepisów.

Pikantne spaghetti z Ajvarem

Składniki:

300 g spaghetti Podravka

 300 g oczyszczonych krewetek

 50 g pancetty (lub wędzonego boczku)

 150 ml przecieru pomidorowego Podravka

 2 łyżeczki Ajvaru ostrego Podravka

 70 ml białego wina

 Vegeta Śródziemnomorska

 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki

 2 ząbki czosnku

 20 g mielonych migdałów

 oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno pokrojoną pancettę. Dodać posiekany czosnek, przecier pomidorowy Podravka i ostrą paprykę. Zalać winem i zagotować. Dodać krewetki, Ajvar Podravka, szczyptę Vegety Śródziemnomorskiej i dusić kilka minut. Spaghetti ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać do sosu i lekko wymieszać. Podawać na gorąco posypane migdałami.

Smacznego!

Więcej informacji i śródziemnomorskich przepisów kulinarnych znajdziesz na:
https://www.podravka.com/pl/smakikuchnisrodziemnomorskiej/