MATERIAŁ PARTNERA
Chcesz poczuć śródziemnomorski klimat w swojej kuchni? Spróbuj naszych sprawdzonych przepisów.
Pikantne spaghetti z Ajvarem
Składniki:
300 g spaghetti Podravka
300 g oczyszczonych krewetek
50 g pancetty (lub wędzonego boczku)
150 ml przecieru pomidorowego Podravka
2 łyżeczki Ajvaru ostrego Podravka
70 ml białego wina
Vegeta Śródziemnomorska
1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
2 ząbki czosnku
20 g mielonych migdałów
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno pokrojoną pancettę. Dodać posiekany czosnek, przecier pomidorowy Podravka i ostrą paprykę. Zalać winem i zagotować. Dodać krewetki, Ajvar Podravka, szczyptę Vegety Śródziemnomorskiej i dusić kilka minut. Spaghetti ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać do sosu i lekko wymieszać. Podawać na gorąco posypane migdałami.
Smacznego!
Więcej informacji i śródziemnomorskich przepisów kulinarnych znajdziesz na:
https://www.podravka.com/pl/smakikuchnisrodziemnomorskiej/
Komentarze