Przepis na domowy fit krem czekoladowy z ananasem i miętą

Składniki:

  • 6 ananasów z puszki (np. Sandra)
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • ¼ szklanki mleka
  • 2 banany
  • 5 łyżek gorzkiego kakao
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny
  • 1/3  szklanki gorącej wody
  • 3 łyżki orzechów z nerkowca
  • 2 łyżki miodu
  • 3 suszone daktyle
  • 4 świeże listki mięty
  • 3  łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie:
Na samym początku rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie. W osobnym naczyniu miksujemy jogurt naturalny z bananem i dodajemy mleko, kakao i przestudzoną żelatynę. Całość dokładnie miksujemy, aż do powstania puszystego kremu. Następnie na dno pucharków wrzucamy drobno posiekane orzechy nerkowca oraz daktyle, wiórki kokosa i miód. Do pucharków wlewamy powstały puszysty krem, który dekorujemy kawałkami ananasa i świeżymi listkami mięty.

Smacznego!