Zupa dyniowa składniki:

  • 1 średnia dynia
  • 1,25 litra bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 obrane i pokrojone w plastry cebule
  • 3 pokrojone i posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka curry
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 4 łyżeczki crème fraîche

Sposób przygotowania:

W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek, a następnie dodaj pokrojoną cebule - należy ją zeszklić na małym ogniu. Następnie dodaj czosnek i dynię. Zawartość garnka pozostaw na ogniu na około 10-12 minut. Do warzyw dodaj przyprawę curry, połowę bulionu oraz brązowy cukier. Gotuj przez kolejne 35-40 minut. Następnie zblenduj zawartość garnka, przelej porcje do kubków, udekorować pestkami dyni oraz crème fraîche.

Przepis na zupę będzie idealnym pomysłem na imprezę Halloween!