Batony owsiane z miodem i orzechami - przepis

Składniki

  • 150 g płatków owsianych zwykłych (np. marki Halina)
  • 150 g mieszanki orzechów z żurawiną lub dowolnie innych orzechów i suszonych owoców
  • 100 g masła
  • 150 g miodu

Sposób wykonania:

  1. Orzechy i suszone owoce posiekać na drobniejsze kawałki. Masło rozpuścić w rondelku z miodem tak aby składniki się połączyły.
  2. W misce wymieszać orzechy z płatkami owsianymi i dodać rozpuszczone masło. Całość połączyć.
  3. Małą blaszkę do pieczenia obłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią masę na batony. Piekarnik ustawić na grzanie góra i dół bez termoobiegu i rozgrzać do 150 stopni. Masę piec przez około 25 minut.
  4. Po wyciągnięciu zostawić do przestudzenia. Wyciąć batony.

Smacznego!