Koktajl z buraka, awokado i owoców - przepis

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 1/2 awokado
  • 1 mały suro wy burak
  • 1/2 szklanki malin (mrożonych lub świeżych)
  • 1/2 cytryny
  • 2 szklanki mleka roślinnego (np. o wsiane, kokosowe, migdałowe)

Przygotowanie:
Warzywa i owoce obieramy ze skórki i przekrawamy na mniejsze części. Wszystko wrzucamy do blendera, zalewamy mlekiem roślinnym i blendujemy do momentu, aż konsystencja koktajlu będzie jednolita i gładka. Gotowe.

Zobacz też: Pyszne jagodzianki prababci Halinki ->>

------------------------------------------------------------------------------

Przepis pochodzi z książki z przepisami Gai Suchockiej, laureatki ósmej edycji programu „MasterChef Junior”! To Gaja podbiła podniebienia jurorów programu, uzyskała prestiżowy tytuł nowej mistrzyni kuchni i możliwość wydania swojej pierwszej, autorskiej książki kucharskiej. Książka z przepisami najmłodszych szefów kuchni w sprzedaży od 13 maja.

Ucz się od... najlepszych. Ucz się od... najmłodszych. Jesteśmy przyzwyczajeni, że to dorośli uczą dzieci, doradzają im i dają wskazówki. W książce MasterChef Junior jest odwrotnie. To dzieci, których pasją jest kuchnia, i które gotują lepiej niż większość dorosłych podają swoje pomysły na przepyszne dania.

Znajdziesz tu przepisy na wspaniałe i smaczne:
• przystawki (np. sałatka z arbuzem, serem feta i orzeszkami pistacjowymi);
• dania z ryb i owoców morza (np. łososia w sosie teriyaki)
• mięsne potrawy (m.in. tagliatelle z dynią, boczkiem i szpinakiem);
• dania bezmięsne (wśród nich imbirowe placuszki z jajkiem i warzywami).
 
A na deser... oczywiście kuszące słodkości. Czy nie brzmi to jak zapowiedź wspaniałej uczty? Przygotuj ją według przepisów zwyciężczyni i uczestników 5. edycji programu MasterChef Junior. Satysfakcja i pyszny smak - gwarantowane!