Właściwości nalewki czosnkowej
- oczyszcza naczynia krwionośne,
- oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu,
- zapobiega zawałowi serca i miażdżycy,
- poprawia wzrok,
- uśmierza ból,
- pobudza apetyt,
- szybko reguluje przemianę materii,
- poprawia odporność organizmu,
- ma właściwości moczopędne,
- ma właściwości wykrztuśne,
- zapobiega tworzeniu się nowotworów,
- zapobiega zawałowi mózgu,
- zapobiega wrzodom w układzie pokarmowym,
- odmładza organizm.
Nalewka czosnkowa - składniki
- 150 g czosnku
- 1/2 l spirytusu
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę bezpośrednio do większego słoika. Zalewamy spirytusem, zakręcamy i stawiamy w ciemnym i zimnym miejscu (ale nie w lodówce). Raz dziennie należy wstrząsnąć butelką.
Po 10 dniach nalewkę przecedzamy przez gazę i przelewamy do ciemnego naczynia szklanego. Ponownie odstawiamy w ciemne miejsce na kolejne 4 dni.
Po tym czasie nalewka jest gotowa.
Jak stosujemy nalewkę czosnkową?
Pierwszego dnia na śniadanie zażywamy 1 kroplę nalewki, na obiad 2 krople i na kolację 3 krople. Z każdym posiłkiem zwiększamy ilość nalewki o jedną kroplę. czyli drugiego dnia na śniadanie zażywamy 4 krople, na obiad 5 i na kolację 6 i tak dalej aż dojdziemy do 15 kropel na kolację.
Kolejnego dnia na śniadanie znów pijemy 15 kropel ale teraz zmniejszamy ilość nalewki o 1.
Czyli na obiad 14 kropel, na kolację 13 itd.
W 10 dniu kuracji zażywamy 1 kroplę nalewki.
Od 11 dnia pijemy po 25 kropel nalewki 3x dziennie aż do wyczerpania.
Uwaga!
Nalewkę należy przyjmować z min. 50 ml jogurtu lub kefiru (kwaśny produkt mleczny) w temperaturze pokojowej.
Kurację można przeprowadzać raz do roku.
Komentarze