Tortilla z pastą z groszku - przepis

Składniki:

  • paczka gotowych tortilli
  • pokrojona w plastry mozzarella, bundz lub oscypek
  • pokrojony w słupki ogórek
  • pokrojona w plastry rzodkiewka,
  • kawałki awokado
  • poszatkowane liście sałaty

Składniki pasty:

  • 1 puszka Groszku Tradycyjnego Bez pozostałości pestycydów Bonduelle
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka gęstego jogurtu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta chilli
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie pasty:

Wszystkie składniki włożyć do misy blendera i zmiksować razem na gładką pastę.

Przygotowanie tortilli:

Połowę rozłożonego placka tortilli posmarować warstwą pasty i nałożyć na nią dodatki: ser, ogórek, rzodkiewkę, awokado, sałatę.  Zawinąć w rulon.