Tortilla z pastą z groszku - przepis
Składniki:
- paczka gotowych tortilli
- pokrojona w plastry mozzarella, bundz lub oscypek
- pokrojony w słupki ogórek
- pokrojona w plastry rzodkiewka,
- kawałki awokado
- poszatkowane liście sałaty
Składniki pasty:
- 1 puszka Groszku Tradycyjnego Bez pozostałości pestycydów Bonduelle
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżka gęstego jogurtu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- szczypta chilli
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie pasty:
Wszystkie składniki włożyć do misy blendera i zmiksować razem na gładką pastę.
Przygotowanie tortilli:
Połowę rozłożonego placka tortilli posmarować warstwą pasty i nałożyć na nią dodatki: ser, ogórek, rzodkiewkę, awokado, sałatę. Zawinąć w rulon.
Komentarze