Składniki:
-  6-7 kromek pieczywa pszennego lub chleba pszenno-żytniego          
- 125 ml mleko ekologiczne BIO ( np OSM Piątnica)               
- 2 jajka
- 2-4 łyżki miodu                             
- olej rzepakowy do smażenia
- świeże owoce np. maliny, borówki, jagody
- świeża mięta do dekoracji     

Wykonanie:
1.    Do mleka dodać jajka i dokładnie wymieszać.
2.    Kromki pieczywa przekroić na pół lub na cztery części.
3.    Każdy kawałek zamoczyć w jajku z mlekiem i usmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron.
4.    Wyłożyć na talerz, polać strużkami miodu i posypać ulubionymi owocami.
5.    Udekorować listkami świeżej mięty.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy