Szukasz prostego, a zarazem pysznego i zdrowego przepisu na sałatkę? Mamy coś idealnego dla Ciebie! Ta sałatka z chrupiącą rzodkiewką, jajkiem na twardo i delikatnym twarogiem będzie doskonałym pomysłem na szybkie danie w pojedynkę lub poczęstunkiem, gdy odwiedzą Cię bliscy i przyjaciele. Sprawdź nasz przepis!

Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i twarogiem – przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 cebule (czerwone lub dymki)
  • 10 dag twarogu półtłustego
  • 1 ogórek zielony
  • ulubiona sałata (warto wybrać mix np. z roszponką)
  • pęczek rzodkiewki
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa myjemy i osuszamy.
  2. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w plastry, a cebulę siekamy na drobno.
  3. Jajka gotujemy na twardo. Ostudzamy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
  4. Twaróg rozdrabniamy widelcem.
  5. Liście sałaty rwiemy na małe kawałki i układamy w misce. Wszystkie składniki wykładamy na talerzu, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Wypróbuj te przepisy: