Składniki:

- 4 łyżki mąki pszennej

- 3 łyżki cukru

- 2 łyżki kakao proszku

- 1 jajko

- 3 łyżki mleka

- 1,5 łyżki oleju

- ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Najpierw wymieszaj mąkę, cukier i kakao. Potem dodaj jajko, mleko i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, ciasto nie powinno być gęste. Umieść ciasto w kubku ,wypełniając go na 1/2. Wstaw kubek do mikrofalówki (moc na 750W) i ustaw czas na 2,5 - 3 minuty. Ciasto urośnie, ale obserwuj uważnie, aby go nie przypalić. Wyciągnij kubek i udekoruj deser według własnych upodobań.

Ten przepis pozostawia dużo miejsca dla twojej wyobraźni. Można dodać do ciasta np., masło orzechowe, kawałki czekolady, banany albo truskawki. Nie bój się eksperymentować!