
Dietetyczne przepisy na grilla
3/8. papryka-zapiekana-z-fetą-arogalski
2. Papryka zapiekana z fetą
PORCJA: 287 kcal
PRZYGOTOWANIE: 25 minut
Składniki na 4 porcje: czerwona cebula, 4 małe cukinie, 16 małych pomidorków, 16 czarnych oliwek, 200 g sera typu feta, 2 łyżki posiekanej bazylii, gałązka rozmarynu, oliwa, 4 duże papryki czerwone, sol i pieprz
Przygotowanie: Cebulę obrać i pokroić w osemki. Cukinie umyć i pokroić na spore kawałki. Wymieszać z pomidorkami oraz oliwkami. Dodać pokruszony ser, bazylię i kilka igiełek rozmarynu. Skropić oliwą, przyprawić solą oraz pieprzem. Papryki umyć, przekroić na poł, usunąć gniazda nasienne. Napełnić przygotowaną mieszaniną, owinąć folią aluminiową i ułożyć na grillu. Piec pod pokrywą 30–40 minut.
--
PRZEJDŹ DALEJ - i sprawdź kolejny przepis ->