Ciastka z czekoladą – przepis

Składniki na około 10 ciastek:

  • 1 ½ szklanki mąki pszennej
  • 100 g kostki do pieczenia Kasia lub masła
  • 100 g czekolady
  • 1 jajko
  • ½  szklanki cukru
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

  1. Wyjmij masło lub Kasię z lodówki, aby odrobinę zmiękła.
  2. Nastaw piekarnik na 180°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
  3. Pokrój czekoladę na drobne kawałki .
  4. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko, cukier i resztę składników. Czekoladę powinnaś dodać jako ostatnią, dzięki temu będzie równomiernie w całym cieście.
  5. Zagnieć ciasto i na blasze do pieczenia ułóż małe kuleczki. Pamiętaj o odstępie między kulkami, ponieważ ciastka urosną.
  6. Zgnieć kulki, aby przypominały małe ciasteczka.
  7. Piecz około 12-14 minut.

Smacznego!