Sałatka brazylijska - przepis

Składniki:

  • 1 woreczek mieszanki sałat z kapustą białą i kukurydzą np. Brasiliana mix marki Eisberg
  • 6 krewetek koktajlowych
  • 1 garść prażonych orzechów nerkowca
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 pomarańcza
  • 1/3 pęczka kolendry
  • 1 łyżka masła
  • sok z ½ limonki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska
  • pieprz

Przygotowanie:
Posolone krewetki skropić limonką i usmażyć na maśle. Do miski wsypać mieszankę sałat, dodając pokrojoną na cząstki pomarańczę, posiekaną kolendrę, cebulę i orzechy. Całość polać oliwą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Na koniec, na wierzch sałatki, wyłożyć przestudzone krewetki.